Hopp til innholdet
Tre i hostfarger
Sunndal Sparebank 10. september 2024
Nyhet

Pressemelding 

Sunndal Sparebank og Romsdal Sparebank innleder forhandlinger om sammenslutning

Styrene i Sunndal Sparebank og Romsdal Sparebank (Romsdalsbanken) har besluttet å innlede forhandlinger med sikte på en sammenslutning av de to bankene. Bakgrunnen er et ønske om å skape en sterk lokalbank i fylket som i enda større grad kan bidra til å utvikle lokalsamfunnene den er en del av, samt å utnytte stordriftsfordelene en sammenslutning gir til en mer effektiv håndtering av regulatoriske krav. Vårt mål er at ny bank skal være det beste alternativet for personkundene – der de bor, bidra med finansiell kraft for å utvikle lokalt næringsliv og lokale arbeidsplasser, gi avkastning til egenkapitalbeviseierne og bidra til lokalsamfunnene med sponsor- og gavemidler. En sammensluttet bank skal ivareta lokal identitet, beslutningskraft og lokal sparebankfilosofi.

–Vi har ambisjoner om vekst i Møre og Romsdal, samt bli et tydelig og godt bankalternativ for bankkundene i fylket. En sammenslått bank har mål om bedre lønnsomhet enn bankene klarer å oppnå hver for seg. Vi mener en sammenslått bank vil forsterke fagmiljøene, øke attraktiviteten som arbeidsgiver og sikre at kompetansen forblir lokal, sier adm.banksjef Jonny Engdahl i Sunndal Sparebank.  

Som premiss for en mulig sammenslutning av de to bankene, ligger det at arbeidsplassene blir opprettholdt. Den sammensluttede banken skal videreføre virksomheten på alle 9 stedene bankene har virksomhet i dag (Elnesvågen, Sunndalsøra, Eidsvåg, Molde, Kristiansund, Surnadal, Åndalsnes, Vestnes og Ålesund). Hovedmarkedsområdet til en sammensluttet bank vil omfatte hele Møre og Romsdal med et befolkningsgrunnlag på om lag 270 000 personer og 30 000 små og mellomstore bedrifter.

–Dette ser vi fram til og har stor tro på. Vi har klare vekstambisjoner og sammen blir vi mer relevant for flere bedriftskunder og personkunder. Vi skal ta ut synergier i vekst, sterkere fagmiljøer og lavere kostnader. Dette blir en bedre og mer kraftfull bank for kunder, ansatte og lokalsamfunnene vi er en del av, sier adm.banksjef Odd Kjetil Sørgaard i Romsdal Sparebank.

Navn på den sammensluttede banken er enda ikke bestemt. Banken skal ikke ha et hovedkontor. Romsdal Sparebank skal formelt være overtakende bank, men dette er en sammenslutning mellom likeverdige parter. Administrerende banksjef i Sunndal Sparebank, Jonny Engdahl, vil bli foreslått som administrerende banksjef. Administrerende banksjef i Romsdal Sparebank, Odd Kjetil Sørgaard, vil bli foreslått som assisterende banksjef. Styreleder i Romsdal Sparebank, Iver Kristian Arnesen, foreslås som styreleder.

–Sammen er målet at vi skal utvikle et vinnerlag med god felles kultur for å skape de beste kundeopplevelsene. Vi skal hegne om bankenes betjeningsmodell med nærhet til kundene, personlig rådgivning, god lokalkunnskap og raske beslutninger, sier Jonny Engdahl adm.banksjef i Sunndal Sparebank.

Basert på tall per 2. kvartal 2024 vil den sammensluttede banken ha en forretningskapital på om lag 18 milliarder kroner og vil sysselsette 102 ansatte. Bankene forventer at en fusjon vil realisere synergier på 30-40 millioner kroner når de er fullt innfaset. Den sammensluttede banken skal som dagens to banker, være en bank i Eika-alliansen. Det betyr at vi vil benytte de samme systemene som i dag for både kunder og ansatte. Den sammensluttede banken vil eie ca. 3,4 % av Eika Gruppen AS og blir med det 8. største eier, basert på dagens aksjonærstruktur.

Bankene skal nå forhandle om en fusjonsavtale som skal forelegges bankenes styrer. Dersom styrene beslutter sammenslutning, vil saken bli fremlagt for generalforsamlingene i Romsdal Sparebank og Sunndal Sparebank. Gjennomføring av sammenslutningen vil være betinget av at Finanstilsynet godkjenner sammenslåingen. Det tas sikte på å gjennomføre sammenslåingen i løpet av 2025.

Invitasjon til pressekonferanse

Bankene inviterer til pressekonferanse tirsdag 10. september 2024 kl. 15:00 på Scandic Seilet i Molde. 

På pressekonferansen blir det gitt en nærmere redegjørelse i saken.

Kontaktpersoner

Jonny Engdahl, adm.banksjef Sunndal Sparebank, tlf. 975 88 471
epost je@sunndal-sparebank.no

Odd Kjetil Sørgaard, adm.banksjef Romsdal Sparebank, tlf. 994 94 200
epost oks@romsdalsbanken.no

Iver Kristian Arnesen, styreleder Romsdal Sparebank, tlf. 952 42 225.

Roar Ørsund, styreleder Sunndal Sparebank, tlf. 917 40 129.

Om Sunndal Sparebank

Sunndal Sparebank er en selvstendig sparebank etablert i 1892.
Banken har forretningsadresse Sunndalsøra i Sunndal kommune. I tillegg har banken kontor i Ålesund, Molde, Kristiansund og Surnadal.

Per første halvår 2024 har banken en forretningskapital på 8,2 milliarder kroner, egenkapital på 0,9 milliarder kroner og et resultat etter skatt på 45,6 millioner kroner.
Banken har utstedt egenkapitalbevis og er notert på Euronext Growth Oslo.
Banken har i dag 45 ansatte. 

Om Romsdal Sparebank

Romsdal Sparebank (Romsdalsbanken) er en selvstendig sparebank med røtter tilbake til 1878.
Banken har forretningsadresse Elnesvågen i Hustadvika kommune. I tillegg har banken kontor i Eidsvåg, Molde, Åndalsnes og Vestnes.

Per første halvår 2024 har banken en forretningskapital på 9,7 milliarder kroner, egenkapital på 1,0 milliarder kroner og et resultat etter skatt på 47,6 millioner kroner.

Banken har utstedt egenkapitalbevis og er notert på Euronext Growth Oslo.
Banken har i dag 57 ansatte.